Jalgrattasõit põhjustab meestele väga tõsiseid tagajärgi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Londonis asuva St Bartholomew’i haigla kirurg Vinod Nargundi sõnul mõjub rattasõit pärssivalt verevoolule ning tekitab liigset kuumust. Seda eriti aga meeste pükstes, mis võib pikas perspektiivis mõjuda kehvasti erektsiooni saavutamisele.

Rattasõit paneb surve alla närvid, mis avaldavad mõju ka spermale. Rohkem kui 60 protsendil meesratturitest esineb gentiaalituimust, ütleb Nargund.

«Jalgratta sadul on koht, mis avaldab survet lahklihale, mille alt lähevad läbi närvid ja veresooned, mis sisenevad munanditesse ja peenisesse. Tuimus on levinud ratta sadula surve tõttu levinud probleem. Selline pidev surve piirab verevoolu genitaalipiirkonda. Tulemuseks võivad olla erektsioonihäired,» ütleb ta.

Eriti suures ohus on ülesmäge sõitvad ratturid, kes osundavad veelgi suuremat jõudu pedaalidele ning selliselt tehes ja samal ajal istudes on nende istumisalune väga tugeva surve all.

Mr Nargund ei väida, et jalgrattasõidu ja viljatuse vahel võiks olla mingeid seoseid, kuid tunnistab, et meditsiinis peetakse seda üheks võimalikuks põhjuse ja tagajärje variandiks.

Ratturid peaksid arsti sõnul valima õige ratta, et vältida seksuaalelus esineda võivaid probleeme. Nii sadul kui ka ratturi püksid peaksid olema pehmendusega.

«Meesrattur peaks oma ratast hästi tundma. Õige häälestus – see puudutab nii raami kuju kui ka sadula kõrgust,» selgitab ta.

Uroloogia-teemalises veebiajakirjas BJU International ilmunud artiklis soovitatakse ka eelistada madalamaid käike ning regulaarseid puhkeperioode rattasõidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles