Viimane võimalus toetada haiguspäevade hüvitamist

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige
Haige Foto: Panther Media / Scanpix

Ametiühingute keskliit ja teised kampaaniaga liitunud ametiühingud koguvad nädala lõpuni allkirju esimeste haiguspäevade hüvitamiseks.

Neljapäeval saab kell 14-16 allkirju anda Haapsalu kaubamajaesisel platsil ja kell 17-19 Rakvere peaväljakul ja bussijaamas, teatas keskliit.

Uue nädala algul allkirjad korrastatakse ja antakse teisipäeval, 19. mail petitsioonina riigikogu menetlusse. Vastav kohtumine riigikogu esimehega leiab aset teisipäeval kell 12. 

Allkirju on alates aprilli keskpaigast kogunud pea kõigi ametiühingute kohalikud organisatsioonid haiglates, koolides, tehastes, kontorites, laevadel, elektrijaamades, bussi- ja rongidepoodes ning hetkel on ametiühingute keskliitu jõudnud juba enam kui 5000 allkirja. Allkirju on kogutud ka tänaval Pärnus, Tartus, Narvas ja Põlvas.

Lõplik allkirjade arv selgub teisipäevaks, kui kõik kohalikud organisatsioonid on oma allkirjalehed ära saatnud ja allkirjade juriidiline vastavus seaduse nõuetele on läbinud esmase kontrolli.

ID-kaardiga saab nädala lõpuni allkirju anda ka aadressil www.petitsioon.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles