Kalev Karu: Tallinna haiglate liitmine on hea idee

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinik
Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinik Foto: Tairo Lutter

Medicumi nõukogu esimees Kalev Karu peab Tallinna haiglatele uue kaasaegse baasi ehitamist ja neist ühe organisatsiooni loomist heaks ideeks.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et 25. augustil arutati Ida-Tallinna ja Lääne-Tallinna keskhaiglate nõukogude ühisel koosolekul seda, kuidas ehitada linna uus moodne haiglahoone.

Medicumi nõukogu esimes Kalev Karu ütles portaalile Med24, et Tallinna haiglatele uue kaasaegse baasi ehitamine ja neist ühe organisatsiooni loomine on põhimõtteliselt hea idee. «Arutelu selle ümber on käinud juba üle kümne aasta ja on tore, et linnavõim on hakanud teemasse tõsiselt suhtuma,» lausus Karu.

Uue haigla asukohaks on pakutud Lasnamäge.

«Asukohaga on nii, et rääkides isoleeritult haiglast - see on raviasutus, kuhu toimetatakse rasked haiged ja kus inimesed ka ööbivad -, ei oska tema asukohta Tallinnas pidada väga oluliseks. Transporditakse ju abivajajad väga edukalt kiirabiga kokku Tartusse ja Tallinnasse kogu Eestist, seega linna piires kiiret abi vajajatega ei tohiks suuri probleeme vahemaade tõttu olla,» rääkis Karu. «Teine teema on polikliinikutega. Seal võiks arsti vastuvõtud ja diagnostilised protseduurid olla linnatranspordiga lihtsalt juurdepääsetavad. See kehtib nii pere- kui ka eriarstiabi suhtes. Nii et linnaositi paiknemine võib olla oluline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles