MMS-gruppi kuulunud arsti suhtes algatati menetlus

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
dr Riina Raudsik
dr Riina Raudsik Foto: Peeter Kümmel / Sakala
  • Raudsik kuulus kloordioksiidi propageerivasse kinnisesse Facebooki gruppi
  • Ka vähene kloordioksiidi tarvitamine võib põhjustada tervisekahjustusi
  • Terviseamet alustas Raudsiku suhtes menetlust
  • Varasem praktika antud põhjusel arsti tegevusloa peatamise kohta puudub

Terviseamet kinnitas Postimehele, et kloordioksiidi propageerinud kinnisesse Facebooki gruppi kuulunud perearst Riina Raudsiku suhtes on alustatud menetlust.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul on alustatud menetlust tervishoiuteenuste korraldamise seaduse § 60 lähtudes ning menetlus viiakse läbi haldusmenetluse seaduse sätete alusel. Uurimise all on dr Raudsiku arstliku tegevuse vastamine kehtestatud nõuetele, milles on ilmnenud kahtlused.

«Kui selgub, et kahtlused vastavad tõele, on tegemist raske eksimusega ning arst peaks enda tegevuse üle tõsiselt järele mõtlema,» kommenteeris juhtumit arstide liidu president Lembi Aug. «Samas nii ränka eksimust varasemast mul üldse ei meenugi,» lisas ta.

Tõendite leidmise korral otsustab dr Riina Raudsiku edasise arstliku tegevuse jätkamise üle kohus, kelle võimuses on arsti tegevusloa peatamine.

Jüri tervisekeskuse juhataja ja perearst dr Riina Raudsik tegi hiljuti oma Facebooki kontol avalduse, milles väitis, et on osalenud protsessis vaatlejana:

«Olen arstina huvitatud terviklikust tervishoiust. Alternatiivmeditsiin on mind huvitanud kümneid aastaid, kuna näen arstina kui palju saab lisaks tavameditsiinile paranemisele kaasa aidata alternatiiv- ja täiendraviteraapiatega, toetava toitumise ja mõtlemisega.

Olen mitmetes facebooki tervise- ja alternatiivravi teemalistes gruppides vaatlejana, et näha, millega on tegu. MMSi (NaClO2) POLE PROPAGEERINUD EGA PATSIENTIDELE SOOVITANUD!»

Teadaolevalt on Raudsik kirjutanud eessõna kloordioksiidi manustamist propageerivale raamatule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles