Kurb tõde: noorte Eesti meeste enestappude arv kasvas järsult

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina enam tundub noortele Eesti meestele, et ainsaks lahenduseks on ise elust loobuda.
Aina enam tundub noortele Eesti meestele, et ainsaks lahenduseks on ise elust loobuda. Foto: SCANPIX

Statistikaameti andmetel kerkis möödunud aastal enesetappude arv hüppeliselt noorte ja keskealiste meeste vanusegrupis, mida võib rahvusvahelistele uuringutele tuginedes tõlgendada kui masu hilinenud mõju inimestele.

Kui 2013. aasta andmed näitasid positiivset trendi, mil enesetappude arv oli üle aegade madalaim, siis 2014. aasta statistikas kerkivad numbrid taaskord, meenutades suurusjärkudelt 2000. aastate keskpaika, vahendab ERR uudised.

Väga tugevat enesetappude arvu kasvu on märgata 25-29-aastaste meeste seas, kelle vanusegrupis on juhtumite arv tõusnud kaheksalt 22-le. Niivõrd kõrge hüpe oli ka aastal 2007, kuid üle 20 pole see näitaja peale ühe erinevuse viimased kümme aastat kordagi tõusnud.

Niisamuti võtsid 45-49-aastased mehed 2014. aastal endalt elu sagedamini kui 2013. aastal ning juhtumite arv kerkis seitsmelt 19-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles