Aastaid MMSiga kaubitsenud mees mõisteti vangi

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kloordioksiid.
Kloordioksiid. Foto: SCANPIX

USAs mõisteti kuu alguses enam kui neljaks aastaks vangi ravimi asemel valgendajaga kaubelnud mees.

Süüdimõistetud mees esitles pesuvalgendajat ravimina, mis aitab muuhulgas vähi, aidsi, malaaria, hepatiidi, borrelioosi, astma ja tavalise külmetuse vastu, teatas USA valitsuse justiitsosakond.

45-aastane Louis Daniel Smith mõisteti Washingtonis 51 kuuks vangi, millele järgneb kolm aastat järelevalve all. Pärast seitse päeva kestnud kohtuprotsessi juunis mõisteti Smith süüdi korduvates kuritegudes, väärturustades kemikaale ja tekitades nende vastu kommertslikku huvi. Lisaks kannab mees nüüd karistust ka mitmete kemikaalide illegaalse maaletoomise eest.

Smith juhtis ettevõtet nimega Project Green Life aastatel 2007 kuni 2011, mis müüs internetis imeravimina tuntud kemikaali MMS ehk naatriumkloritit, mida kasutatakse tööstuses veejäätmete töötlemiseks ja tekstiili valgendamiseks. Naatriumkloriti edasimüüjatel on kohustus toodetele märkida, et see pole mõeldud inimestele tarvitamiseks ning võib allaneelamisel põhjustada pöördumatuid tagajärgi.

Kohtus esitati tõendid selle kohta, et Smith juhendas oma kliente segama MMSi sidrunhappe ja veega ning saadud lahust jooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles