Pelgulinna sünnitusmajast tagasi saadetud lapseootel naine suri (15)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja
Pelgulinna sünnitusmaja Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Jaanuari lõpus toodi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse lapseootel naine, keda oli kiirabiautos elustada püütud, kelle süda saadi haiglas küll uuesti lööma, kuid operatsioonisaalis noor naine ja oodatud laps surid. Terviseameti järelevalve valdkonna juht Mihhail Muzõtšin kinnitas, et terviseamet alustab antud juhtumi asjus järelevalve menetlust.

Postimehe andmeil oli tõenäoline surma põhjus põrnarebend.

Lugu oli aga alguse saanud mitu tundi varem, kui 28. nädalat lapseootel naine kõhuvaluga Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliinikusse pöördus. Naine saadeti koju tagasi.

Kuna valu ei kadunud ja naise seisund halvenes, kutsuti kiirabi ning naine jõudis Mustamäele haiglasse, kus teda ja last päästa ei õnnestunud.

Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialisti Liisa Suba sõnul on terve Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku pere juhtunust šokis. «Juhtum on väga keeruline.»

Suba sõnul selguvad lahangu tulemused mitte varem kui kuu pärast. «Kindlasti analüüsime juhtunut sügavuti. Tunneme patsiendi perele ja lähedastele südamest kaasa,» vahendas Suba haigla kahetsust. Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige, ülemarst dr Andrus Remmelgas: «Regionaalhaigla mõistab, et juhtum pälvib ajakirjanduse kõrgendatud tähelepanu, kuid soovime, et meedias jagatav ei kahjustaks eelkõige traagiliselt surnud noore naise lähedasi ja samuti terviseameti menetlust. Võime vaid kinnitada, et patsient oli enne haiglasse saabumist südameseiskumise tõttu Tallinna kiirabi poolt umbes pool tundi edutult elustatud. Kiirabi saabudes olid haiglas ootamas elustamis- ja kirurgide brigaad, kes koos kolleegidega Tallinna lastehaiglast andsid endast kõik oleneva. Kahjuks ei suudetud vaatamata sellele ema ja last päästa.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles