Eesti väikelapsi vaktsineeriti nõutust vähem

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelaps
Väikelaps Foto: SCANPIX

Võrreldes üle-eelmise aastaga langes Eesti kaheaastaste laste vaktsineerimise hõlmatus ning jäi mitmes osas alla WHO nõutud taseme.

WHO soovituste järgi peaks olema difteeria ja teetanuse vastu vaktsineeritud 95 protsenti kaheaastastest, aga mullu oli neid Eestis kokku 94 protsenti ja Tallinnas veelgi vähem, 92 protsenti, kirjutab portaal terviseuudised.ee

Võrreldes 2014. aastaga vähenes väikelaste vaktsineerimine mullu Eestis keskmiselt poole protsendi või protsendi võrra.

Aastaid on nõutavast madalal vaktsineerimise tase Tallinnas ja Harjumaal. Maakonniti oli difteeria ja teetanuse vastu vaktsineerimise kõrgeim tase Jõgevamaal, üle 98 protsendi.

Kõige rohkem keeldusid lapsevanemad vaktsineerimast oma väikelapsi MMR vaktsiiniga, milles vaktsiini kõrvalmõjude kohta on avaldatud palju artikleid nt USAs.

Keeldumiste osas näitab terviseameti statistika, et näiteks 2,9% lapsevanemaid keeldus mullu last vaktsineerimast poliomüeliidi vastu, 2,7% läkaköha ja HIBi vastu, 3,3% MMR (leetrid, punetised, mumps, toim) vastu ja 2,1% keeldus B-viirushepatiidi ja tuberkuloosivaktsiinist.

Loe refereeritud artiklit täismahus portaalist terviseuudised.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles