Välismaalasi hakatakse Eestisse arsti juurde meelitama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaale arsti juurde tullakse sageli mitmeks päevaks ja suurte kohvritega.
Välismaale arsti juurde tullakse sageli mitmeks päevaks ja suurte kohvritega. Foto: SCANPIX

Mais avatav portaal Medihub vahendab informatsiooni Eesti kliinikute kohta, et välismaa patsiendid saaksid siin pakutavast parema ülevaate, võimaluse ennast kohe arstile registreerida ja hiljem teiste kasutajatega kogemust jagada.

Euroopa Liidus toimub patsientide vaba liikumine, kuid infot, kuhu ja mis tingimustel võõras riigis ravile minna, peab netiavarustest ise välja sõeluma, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee. Teenuste ja hindade osas selgusele jõudmiseks tuleb sirvida läbi ridamisi kodulehti, kuid ka siis ei pruugi otsingumootori kaudu sobivaima kliinikuni jõuda. 

«Medihubi eesmärk on aidata patsientidel leida sobiva hinna ja kvaliteediga tervishoiuteenuseid ning lihtsustada kliinikutega suhtlemist, sh vastuvõtuaegade broneerimist,» rääkis Medihubi juht Helary Lainjärv.

Selleks paneb Medihub esialgu Eesti ja Soome kliinikute teenuste põhjal kokku ühtse süsteemi, kus saab otsida huvipakkuvaid tervishoiuteenuseid, võrrelda kliinikute hindasid, broneerida vastuvõtuaegasid, lugeda teiste patsientide tagasisidet ning järjestada kliinikuid vastavalt teenuseid kasutanud patsientide hinnangutele.

«Peamiselt oleme suunatud välisturistidele, soovides, et neil oleks võimalik oma kodukeeles ja ühest kohast leida kogu vajalik informatsioon ravivõimaluste kohta Eestis ja Soomes,» ütles Lainjärv. Portaal on esialgu kättesaadav neljas keeles.

Medihub plaanib pakkuda patsientidele kõiki meditsiinireisil vajaminevaid teenuseid ühes portaalis, sealjuures leida reisiks sobiv majutus ja broneerida näiteks lennupileteid. «Lihtsustatult võib öelda, et Medihub arendab kliinikute booking.com-i,» lausus Lainjärv.

Kuigi alustatakse Eestist ja Soomest, siis soov on laieneda ka teistesse Euroopa riikidesse.

Loe artiklit täismahus Med24st

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles