Soodausku perearst Riina Raudsik näeb toimuvas laimukampaaniat! (16)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Raudsik
Riina Raudsik Foto: Radar / Kanal 2

Jüri Tervisekeskuse juhataja ning perearst Riina Raudsik avaldas eksklusiivses intervjuus «Radarile», miks ta kuulus MMSi ehk mürgist kloordioksiidi imeravimina propageerivasse Facebooki gruppi ning seletas lahti oma nägemuse sellest, miks soodaga pea kõiki haigusi ravida ja ennetada saab. Ta leiab, et tema vastu on algatatud laimukampaania.

Möödunud aasta septembris jõudis Riina Raudsiku nimi avalikkuse ette seoses mürgise kloordioksiidi ehk MMSiga. Seda propageerivasse Facebooki gruppi kuulumise tõttu alustas Terviseamet Jüri Tervisekeskuses järelvalvemenetlust ning Raudsik visati Arstide liidust välja.

«Ma ei ole kunagi kellelegi MMSi soovitanud. Ma ei ole soovitanud, sest ma teadsin, et arstina ma ei saaks seda teha,» rääkis Raudsik.

Ka terviseameti menetlus tuvastas, et Raudsik pole MMS-i patsientidele soovitanud. Ta tunnistas, et kuulus MMSi gruppi vaatlejana ning hakkas aine vastu huvi tundma alles siis, kui see suure avaliku tähelepanu alla langes.

«Maailmas pole mitte ükski inimene MMSiga kahjustada saanud. Ka siis, kui inimene on ära joonud 100 000 kordse annuse,» rääkis Raudsik MMS-i kohta. Küsimuse peale, kas ta nüüd, mil teemaga tutvunud, oleks julgenud mürgist ainet emadele soovitada, kelle laps on haige, vastas ta: «Ei ole mõtet spekuleerida sellega, mida ma oleks või ei oleks teinud. Kui minul oleks olnud väga haige laps, siis mina ei tea. Aga on juhuseid, kus inimesed said MMSiga oma üliraskes seisus lapse, kes oli saadetud koju surema, nelja päevaga korda. Selle info peale hakkaks ma mõtlema küll, et mis toimub»

Tänaseks on Raudsik sattunud taas Eesti meditsiini-inimeste musta nimekirja, kuna usub ja on kirjutanud raamatuid sellest, kuidas mineraliseeritud soodavee joomine aitab ära hoida ning ravida kõiki haigusi. Terviseamet tegi Jüri Tervisekeskusele ettekirjutuse, kuna kardab, et selle uskumuse tõttu võivad mõned patsiendid olla mittevajalikku ravi saanud.

Raudsik seda ei usu: «Mulle on väga ebaselge see, mis praegu tehakse. Mind süüdistatakse söögisooda kasutamises! Asjad tuuakse kontekstist välja ning nendega manipuleeritakse teadlikult läbi inimeste, kes ei ole seda süsteemi selgeks teinud ja kes selles laimukampaanias osalevad. Need inimesed on ju teada.»

Kuid miks soovitab Raudsik ise valmistada ja juua sodeeritud mineraalvett? Tema arvates saavad kõik haigused alguse keha happelis-aluselise keskkonna ehk pH ebatasakaalust. Mida happelisem on keskkond, seda kergemini haigused tekivad.

Sodeeritud mineraalvesi aitab happelist keskkonda tasakaalustada ning Raudsiku sõnul isegi ravida kõrgvererõhutõve ning vähki. Meditsiiniinimeste poolt pole selline teooria aga tunnustatud, ka mitte Eestis.

«Ma olen öelnud, et minge ostke poest sodeeritud mineraalvett. Aga kuna inimestel ei ole elu väga kerge praegu ja veed ei ole odavad, on seda odavam kodus teha,» selgitab Raudsik. «Ma ju ei keela kellelgi tabletiravile minna. Loomulikult on selge, et ei ole võimalik ilma. Aga on ju võimalik selgeks teha, et vererõhk on korrast ära, sest inimesel on vee ja mineraalide puudus.»

Mati Talvik, Peeter Vähi, Tiina Jokinen šokeeritud

Pärast Arstide liidu ning terviseameti kriitika alla sattumist on Raudsiku patsientide nimekiri hoopis täienenud. Tema pikaaegsete patsientide hulka kuuluvad ka näiteks telenägu Mati Talvik, helilooja Peeter Vähi ning muusikaprodutsent Tiina Jokinen.

Lisaiks on Facebooki loodud tema toetuseks grupp nimega «Toetame Riina Raudsikut ning demokraatlikku sõna- ja mõttevabadust». Grupis on üle 1200 liikme.

Talvik on Raudsiku soovitusel ka soodavett joonud: «Ta soovitab seda vett küll jah. Ma olen seda soodavett joonud ja sel on oma kindel keemiline reaktsioon - see puhastab soolikad vanadest rasvadest ja see kõik on nii loomulik. Mind küll aitas.»

Talvik tunnistab, et teda on šokeerinud kriitika, mis Raudsikule osaks on saanud. «Ma ei usu iialgi, et ta ravib haigusi ainult soodaveega. See on ilge vale!»

Talvikuga nõustuvad ka Jokinen ja Vähi. «Aru ma ei saa, mis tegelikult toimub? Millest selline nõia- ja klaperjaht?» küsib muusikaprodutsent Jokinen.

«Ta pole ju mingi posija. Ta on koolitatud arst, kes on omaks võtnud laiema maailmapildi. Olen täitsa kindel, et meie tavapärane meditsiin on ületanud kriitilise piiri – me tarvitame liiga palju ravimeid,» lisab helilooja Vähi.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles