Juubilar sai kingituseks 5000 eurot annetusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond sai suure annetuse.
Lastefond sai suure annetuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

SA TÜ Kliinikumi Lastefondi nõukogu liige, ärijuht Andres Koern palus oma juubelikülalistel teha kingituse toomise asemel annetus Lastefondile. Head õnnitlejad toetasid selliselt raskelt haigeid lapsi kokku 5112 euroga.

Kingitusena juubilarile tehti Lastefondile 57 annetust rohkem kui 100 õnnitleja poolt, kes kõik hindasid seesugust algatust väga. Annetuse soovib sünnipäevalaps suunata geneetilist hambumushäiret - oligodontiat põdevatele lastele, kes vajavad annetajate tuge kallihinnaliste hambaimplantaatide eest tasumisel.

Lastefondi nõukogu esimees Küllike Saar peab seesugust sünnipäeva tähistamist väga tänuväärseks. «Täname südamest Andres Koerni, et ta otsustas tähistada oma juubelit heategevusliku aktsiooniga! See on eeskujuks meile kõigile - miks mitte paluda oma tähtpäevade puhul külalistel teha kingitus hoopis ühiskonna kõige nõrgematele,» kutsub ta kõiki üles sellist tähistamise viisi järgima.

Tähtpäeva puhul Lastefondi toetuseks annetusaktsiooni korraldamine ei ole sugugi keeruline - selleks ei pea ise korjandust läbi viima, vaid võib paluda õnnitlejatel teha kindla märksõnaga ülekanne otse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele. «Saame pärast ise tähistaja jaoks kokkuvõtte teha, kui paljuga tema algatus raskelt haigeid lapsi toetas,» lisab Saar.

Soovi korral saab aga Lastefondi käest laenutada oma üritusele ka spetsiaalseid annetuskaste ning paluda külalistele jagamiseks ametlikke Lastefondi tänukirju.

Oligodontia on harvaesinev geenihäire, mis väljendub enam kui kuue jäävhamba alge puudumises, mis tähendab, et piimahammaste asemele selle diagnoosiga inimestel jäävhambaid ei kasva. See toob kaasa väärhambumuse ning lõualuu vale koormuse. Parima tulemuse haiguse ravis annab hambaimplantaatide paigaldamine ning Lastefond toetab selles hetkel kaht last kokku 15 000 euroga. Koos juubilari annetusega on oligodontiat põdevate laste toetuseks kogunenud tänaseks pool sellest summast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles