Perearstid hakkavad Ida-Virumaa elanikel HIVi testima

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproovi võtmine HIVtesti jaoks.
Vereproovi võtmine HIVtesti jaoks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sotsiaalministeeriumil on koostöös Ida-Viru perearstidega plaanis läbi viia HIVi testimise pilootprojekt, mille käigus testitakse kõiki selles osalevate perearstinimistute 16–59-aastaseid patsiente.

Ministeeriumi rahvatervise osakonna nõuniku Anna-Liisa Pääsukese sõnul algab testimine loodetavasti teisel poolaastal ja Ida-Virumaa valiti katsetamise piirkonnaks, sest siin on avastatud kõige rohkem uusi HIV-nakkuse juhte, kirjutab Põhjarannik.

Ta märkis, et tegemist on väikesemahulise projektiga ning see ei hõlma kogu maakonda. Projekt näitab, kui palju perearstid uusi HIV-nakkuse juhtumeid avastada võiksid.

Pääsukese kinnitusel ei hõlma projekt kogu maakonda. «Eeldatavasti võimaldab eelarvest kaasata neli kuni viis perearstinimistut Ida-Virumaal, sealhulgas Narvas,» rääkis Pääsukene ja lisas, et kohustuslikus korras kedagi testima ei hakata ning kindlasti küsitakse kõikidelt patsientidelt nõusolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles