Eesti neiule siirati Soomes uus süda, mis aitab elada tavapärast elu

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üsna haruldasel kombel sai sel korral Mariaga (vasakult teine) arsti juurde kaasa tulla kogu Seppade pere. Tavaliselt käib tütrega tohtrite juures kaasa ema Jana, sest isa Meelis töötab Norras ja õde Marie on koolis.
Üsna haruldasel kombel sai sel korral Mariaga (vasakult teine) arsti juurde kaasa tulla kogu Seppade pere. Tavaliselt käib tütrega tohtrite juures kaasa ema Jana, sest isa Meelis töötab Norras ja õde Marie on koolis. Foto: Kristjan Teedema

Maria Sepp on tagasihoidlik, vaikne ja viisakas neiu, kellele otsa vaadates ei oska aimatagi, et tema kehas tuksub nüüd kellegi teise süda.

Maria on esimene alaealine Eestis, kes on saanud endale uue südame. Peale tema on säärane erakordne operatsioon tehtud vaid veel kolmele Eesti inimesele: kahele viimase aasta jooksul Soomes ja ühele kümme aastat tagasi Itaalias. Juhtumisi on nad kõik olnud naised.

Oma uue elundiga on 16-aastane Maria praeguseks täiesti harjunud. «Alguses oli teistmoodi tunne, süda lõi väga kõvasti,» lausus neiu, kelle enda süda oli tunduvalt nõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles