Vaata, missugustes Eesti haiglates kehtib külastuskeeld

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaiglas.
Tallinna lastehaiglas. Foto: Mihkel Maripuu

Gripiga seoses paluvad patsiente mitte külastada Tartu Ülikooli kliinikum, Lääne-Tallinna keskhaigla,  Tallinna lastehaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Rakvere haigla ja Viljandi haigla.

Gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste laialdase leviku tõttu palub Tartu Ülikooli kliinikum alates 9. jaanuarist haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada.

Külastuspiiranguga soovitakse vähendada nii patsientide, külastajate kui personali nakatumisohtu.

Kliinikumi infektsioonikontrolliteenistus jälgib epidemioloogilist olukorda. Haigestumise vähenedes külastuspiirang tühistatakse ning sellest antakse avalikkusele teada.

Seoses märgatava haigestumise tõusuga grippi ja ülemiste hingamisteede viirushaigustesse, palub Lääne-Tallinna keskhaigla patsiente alates homsest ajutiselt mitte külastada.

Külastuskeeld kehtib kõikides Lääne-Tallinna keskhaigla statsionaarsetes üksustes: Meremeeste korpuses (Paldiski mnt 68), nakkuskliinikus (Paldiski mnt 62), Pelgulinna sünnitusmajas (Sõle 23) ja hooldusravikliinikus (Ehitajate tee 137). Piirangu eesmärk on vähendada nii haiglas viibivate patsientide kui ka haigla personali nakatumisohtu.

Külastamine lubatakse uuesti siis, kui gripi kõrghooaeg taandub. Sellest antakse jooksvalt teada.

Haiglas viibivatele patsientidele on lubatud tuua pakke. Pakke võetakse vastu tavapärastel külastusaegadel riidehoius või infolauas. Pakile palutakse peale kirjutada patsiendi nimi ja korrus, kus patsient viibib.

Patsientidele mõeldud pakid ja saadetised saab haiglasse tuua järgnevatel aegadel:

- Meremeeste korpus (Paldiski mnt 68) E-R kell 14.00-19.00, L-P ja riiklikel pühadel kell 12.00-19.00. Pakid saab jätta A-korpuse riidehoidu.

- Nakkuskliinik (Paldiski mnt 62) E-R kell 15.00-18.30, L-P ja riiklikel pühadel kell 12.00-15.00. Pakid saab jätta infolauda.

- Pelgulinna sünnitusmaja (Sõle 23) E-P kell 14.00-19.00. Pakid saab jätta infolauda.

- Hooldusravikliinik (Ehitajate tee 137) E-R 15.00-18.30 ning L-P ja riiklikel pühadel kell 10.00-18.30. Pakid saab jätta administraatori kätte.

Alates 6. jaanuarist 2017 on gripi ja teiste ägedate viirushaiguste leviku sagenemise tõttu külastajatele suletud ka Tallinna lastehaigla.

Pakke haiglas ravil viibivatele lastele võtab vastu informatsioonitöötaja iga päev kell 8–20, teatas lastehaigla.

Tallinna lastehaigla vastsündinute ja imikute osakond on külastajatele suletud juba 2016. aasta 2. detsembrist.

Seoses gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste ulatusliku levikuga kehtib 5. jaanuarist ajutine külastuskeeld ka Ida-Tallinna keskhaigla kõigis üksustes.

6. jaanuarist kehtib külastuskeeld Viljandi haiglas ja 7. jaanuarist Rakvere haiglas. Nii Viljandis kui ka Rakveres kehtib külastuskeeld viirusnakkuste leviku takistamiseks kõigis haigla üksustes.

Viljandi haiglas saab informatsiooni patsiendi seisundi kohta raviarstilt või vanemõelt. Vajadusel saab jätta paki (patsiendi ja osakonna nimega) peahoone infolauda või Jämejala korpuses osakonda.  

Rakvere haiglas on pakkide toomine samuti lubatud, kuid need tuleb jätta haigla registratuuri, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele. Pakid palume varustada patsiendi nime ja osakonna nimetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles