Kuigi suurem osa poes müüdavast kalast imporditakse, võib julgelt toidulauale panna ka kõiki Eesti vetest püütud kalu. Seejuures peaks kala olema menüüs mitu korda nädalas ning võimalusel tuleks süüa vaheldumisi eri rasvasisaldusega noori ja pisemaid kalu.
Tellijale
Söögikalas elavhõbedatonti kartma ei pea (2)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalanduse teabekeskuse 2015. aastal koostatud «Saasteainete uuring Läänemere kalas» näitab, et saastumine pole meie vete kalade puhul probleem. «Piirnormid pole kaugeltki ületatud,» ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.