Vaid regionaalhaiglas kasvas erakorralise osakonna koormus

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Foto: Priit Simson / Postimees

Möödunud nädalal kasvas töökoormus vaid Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonnas, ülejäänud kolmes suurhaiglas jäi koormus samale tasemele.

Möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni pöördus Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kokku 1489 patsienti, kellest 280 vajasid edasist haiglaravi. Eelmisel nädalal olid samad arvud vastavalt 1472 ja 261. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 419, mis oli 36 võrra rohkem kui eelneval nädalal.

«Võrreldes esimese streiginädalaga oli märgata EMO koormuse tõusu, suurenenud on ka kiirabiga toodud patsientide arv,» ütles Regionaalhaigla (PERH) EMO juhataja dr Kristina Põld. Ent ülejäänud kolmes suurhaiglas erakorralise osakonna pöördumiste arvu suurenemist ei täheldatud.

«Ei, meil ei ole muudatusi. Eelmisel nädalal on EMOs käinud sama palju patsiente kui varasematel nädalatel,» kinnitas TÜ kliinikumi anestesioloog dr Ago Kõrgvee. Sama ütles ka Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) EMO juhataja Piret Valdek: «Täiesti tavapärane, pigem on number isegi väiksem kui streigieelsel ajal.»

Tallinna arstide liidu juhi Toomas Kariisi sõnul oli ITK EMOs märgata siiski rohkem ambulatoorsete visiitide ärajäämisega seotud pöördumisi. Siiski pole need patsiendid tema arvates osakonda ummistanud.

Lääne-Tallinna keskhaigla arstide hinnangul pole krooniliste haigete EMOsse pöördumine streigieelse ajaga võrreldes suurenenud. Dr Kõrgvee juhtis tähelepanu, et EMOsse pole mõtet pöörduda patsientidel, kelle vastuvõtt polikliinikus ära jääb. «EMO ei asenda ega kiirenda eriarsti vastuvõtule jõudmist ning retsepte saab pikendada perearsti juures,» ütles ta.

Samalaadselt pole streigimõjusid täheldatud ka häirekeskuses. «Registreeritud väljakutsete hulk pole sel määral kasvanud, et seda saaks streigiga seostada,» kinnitas häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles