Poiss sai Egiptusest hennatätoveeringu asemel nahahaiguse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hennamaaling.
Pildil hennamaaling. Foto: Sille Annuk.

Puhkusereisil pisipojale kiiresti mahakuluva hennatätoveeringu teha lasknud pere sai vahva nahamaalingu asemel lapsele nahavigastuse, samuti muutus poiss allergikuks.


Perega märtsis Egiptusse puhkama sõites valisid viieaastase Markuse ema-isa peatumiseks Sharm el Sheiki kuurordi viietärnihotelli, kus muu hulgas tehti turistidele ajutisi hennatätoveeringuid, kirjutab Õhtuleht.

Markuse ema Gerti lasi teisel puhkusepäeval poja käsivarrele suure draakoni joonistada, sest pidas hennatätoveeringut süütuks nahamaalinguks, mis õige pea maha kulub.

Ta ei teadnud, et kahjutu loodusliku henna asemel võidakse tätoveerida ka mürgise musta hennaga, mis  sisaldab (näiteks sarnaselt tumeda juuksevärviga) kivisöetõrvast tehtud parafenüleendiamiini (PPD), mis võib nahka sööbides tekitada kõikvõimalikke tervisehädasid kogu eluks.

Kuna Markus aga midagi ei kurtnud ning draakonipilt oli poolteisenädalase puhkusega peaaegu ära kulunud, lasi ema enne kojusõitu tätoveeringut uuendada.

Kodus lõi aga Markuse käsi punetama ning sellele tekkisid villid, lisaks lõi Markusel välja allergiline reaktsioon.

Täna läheb ta Markusega uuesti arsti juurde, vigastused on paraeguseks nii palju tagasi tõmmanud, et arsti arvates võib käsi siiski ära paraneda, ütleb ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles