TÜ kliinikumi juht streigist: lepe on lähemal kui kunagi varem

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Siigur.
Urmas Siigur. Foto: Sille Annuk

Viimastel päevadel on arstide streigi osas ohtralt konsultatsioone toimunud ja leppele ollakse lähemal kui kunagi varem, ütles Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur.

Siigur rääkis ETV saates «Foorum», kus arutati neljandat nädalat kestva arstide streigi üle, et kõik streigi osapooled on väsinud ning kõige väsinum on patsient, vahendas ERR Uudised.

«Aeg, kus väsimus muutub destruktiivseks, on kaunis lähedal,» nentis ta ning märkis, et viimastel päevadel on olnud palju konsultatsioone.

«Uudised tulevad pigem pooltundidega ja julgen öelda, et oleme leppele lähemal kui kunagi varem,» kinnitas Siigur.

«Julgen öelda, et ka teine pool, töövõtjad, on tõesti oma esialgsetest, olgem ausad, taktikalises plaanis selgelt üledimensioneeritud nõudmistest selgelt tagasi tulnud, aga arvan, et väikeste võitudega on kergem edasi minna kui suure vastasseisuga,» sõnas Siigur ning märkis, et poliitikute asi on otsustada, kust raha saada, kuid praeguse tulubaasi peal ei ole tervishoid jätkusuutlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles