Nestor: streikide puhul pole võitjaid ja kaotajaid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige Eiki Nestor toonitas arstide streigi lõpust rääkides, et streikide puhul pole olemas võitjaid ja kaotajaid.

«Alati tullakse kuskile keskele poolele teele vastu ja sõlmitakse kokkulepe,» tõdes Nestor Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Meditsiinis me kogu aeg peame tegema valikuid, kas tõsta palku, pikendada ravijärjekordi, laiendada soodusravimite nimekirja,» loetles Nestor.

«Kokkuleppe puhul jääb küsimärgiks ja ma tervishoiu tuleviku huvides oleksin väga soovinud, et täiendav raha oleks võetud haigekassa reservidest. See oleks sundinud vast valdkonna eest vastutavaid inimesi otsima lahendusi tuleviku jaoks. Kui kokkulepe on kaheaastane, et selleks korraks on probleemid lahendatud ja tõsist mõtlemist edasimineku kohta sinna järgi ei tule, oleme varsti jälle sama mure ees,» tõdes Nestor.

«Uuringud näitavad, et puhtalt ühiskonna vananemisest tulenevalt on meie praegune ravikindlustussüsteem kümnekonna aasta pärast pankrotis,» rõhutas riigikogulane.

«Tervishoid vajab raha juurde ning on poliitilise valiku küsimus on, kas me maksame seda maksumaksjatena kõik koos või maksab igaüks ise, kolmandat teed ei ole,» väitis Eiki Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles