Briti terviseamet ei anna surevale naisele rohtu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige 29-aastane Caroline Cassin.
Haige 29-aastane Caroline Cassin. Foto: dailymail.co.uk

Suurbritannia Riikliku Terviseameti (NHS) esindajad keeldusid 29-aastasele Birminghami neiule uut ravimit andmast, kuigi patsient vaagub elu ja surma vahel.

Tsüstilise fibroosi käes kannatava 29-aastase Caroline Cassini elu aitaks päästa uus ravim nimega Kalydeco, mis maksab aastas 182 000 naelsterlingit. NHSi juhid keelduvad aga kärbete tõttu ravimi andmisest, kirjutab Dailymail.

Naine toimetati eelmisel nädalal Heartlandi haiglasse, kui tema seisund järsult halvenes. Noor ja kaunis Caroline pöördus selle aastal jooksul haiglasse juba kuuendat korda.

Kuigi ravimitootjad pakkusid, et Kalydeco võib teha piiratud ajaks tasuta kättesaadavaks, arvavad Heartlandi arstid, et selline teguviis oleks teatud patsientide suhtes ebaeetiline. Ravimitootjad soovivad arstid seetõttu Euroopa inimõiguste kohtusse kaevata, kuna viimased käituvad arstivande vastaselt.

Ravimifirma ettepaneku järgi antaks ravimit neile haigetele, kelle kopsumaht on langenud alla kriitilise 40 protsendi piiri. Cassini kopsumaht on šokeerivalt madal – 26 protsenti.

16. eluaastast saadik on Cassin pidanud Heartlandi haiglat igal aastal mitmeid kordi külastama, kus ta saab vastavat ravi. Viimasel aastal tema seisund ootamatult halvenes.

Cassini murest murtud vanemad on NHSi otsusest šokeeritud ja leiavad, et tegemist on uskumatu julmusega. Isa Neili sõnul aitaks ravim oluliselt kergendada tema hingamist, millega on suurimad probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles