Pevkur: patsiendi visiiditasu võib kerkida 5 euroni

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Peeter Langovits / Postimees

Arst-residentide ja kiirabitöötajate palgatõusuks on sotsiaalministeeriumi arvestuste kohaselt vaja umbes 3,5 mln eurot, mis peaks tulema ministeeriumi muude eelarveridade arvelt, ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

«Kui meenutame eelarve kokkupanemist valitsuskabinetis viimastel päevadel ja tundidel, siis otsisime saja tuhande euro kaupa neid summasid, et eelarve raamidesse ära mahtuda,» sõnas Pevkur, vahendab ERR Uudised.

Minister möönis, et 13 protsendilisest sotsiaalmaksust pole juba pikka aega tervishoiu rahastamiseks piisanud ning see on läinud puhtalt inimeste raviks.

Ta rõhutas samas, et visiiditasu 15 euroni, nagu on varem räägitud, kindlasti ei kerki. Pevkur selgitas, et kui võtta aluseks tarbijahinnaindeks, siis võiks visiiditasu olla tulevikus 5 euro kandis ning voodipäeva maksumus tõusta 1.60 eurolt 2.50 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles