Analüütik: kõrgem visiiditasu vähendab põhjuseta visiitide arvu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Foto: Priit Simson / Postimees

Praxise analüütik Andres Võrgu sõnul vähendab kõrgem visiiditasu põhjuseta visiitide arvu ning praegu kehtivad erandid jäävad ka visiiditasu tõusu korral kehtima.

«Visiiditasu tõstmine ei tohiks tegelikult olla väga suure mõjuga inimeste jaoks, sest eeldus on, et ka need praegused erandid, näiteks, et visiiditasu ei kehti rasedatele, väikelastele või visiiditasust on vabastatud teatud eriarstide juurde minek, need jäävad arvatavasti kehtima,» vahendab ERR uudised Andres Võrgu intervjuud Vikerraadiole.

Tema hinnangul on väga oluline, et perearstikülastuste eest ei asutaks visiiditasu võtma ja kõik perearsti saatekirjaga visiidid eriarsti juurde jääks ka tulevikus visiiditasu alt välja.

Tervishoiuvaldkonnas aastakümneid töötanud Tartu kiirabi juhi Ago Kõrgvee sõnul on visiidi- ja voodipäevatasu tõus vajalik.

«Inimesel peabki olema omaosalus, kui ta mingisuguse teenuse saamiseks pöördub ka meditsiini poole,» rääkis Kõrgvee ja lisas, et see loob eelduse, et inimene täiesti selgelt teab, mida ta teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles