Patsientide nõukoda mõistis visiiditasu tõusu hukka

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsiendid haiglas.
Patsiendid haiglas. Foto: Reuters / Scanpix

Patsientide nõukoda kritiseeris haiglate liidu ettepanekut leida tervishoiu rahastamiseks lisavahendeid visiiditasu tõstmise näol.

Nõukoja juht Kaido Kolk tõi Eestile eeskujuks Iirimaa, mille valitsus suunas tänavu esimese viie kuuga tervishoidu 280 000 eurot.

«Selle asemel, et asuda veel hiljuti Euroopa ühe suurima eelarvedefitsiidiga, kuid Eestiga ühte suurusjärku kuuluva Iirimaaga sarnaselt arstiabi kättesaadavuse parandamiseks tervishoidu lisaressursi  suunama, on  valitsus võtnud eelarvetasakaalu säilitamiseks kasutusele ravikindlustuse vahendid. Tervishoiuteenuse kättesaadavuse parandamiseks aga valitsus raha ei leia,» teatas Kolk.

«Arvestades viimasel ajal tervishoius poliitikute poolt vastu võetud patsientidevaenulikke otsuseid leiame, et valitsus lihtsalt ei soovi asjaga sisuliselt tegeleda,» väitis Kolk.«Siinjuures ei saa ka tõsiseltvõetavaks pidada väidet, mille kohaselt  ei ole riik pikka aega visiiditasusid tõstnud, kuna valitsus ei ole üldse pikka aega tervishoius midagi sisulist otsustanud. Esimese otsusena patsiendi rahakoti kallale minek näitab poliitikute suhtumist oma rahvasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles