Inglismaal soovitatakse arstil patsiendiga suhelda Skype'i teel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: SCANPIX

Suurbritannia Riiklikul Terviseametil (NHS) soovitati perearsti konsultatsioonides kasutusele võtta Skype´i rakendus, mis aitaks kokku hoida aega, vaeva ja raha.

Skype’i teel suhtlemine oleks suureks abiks just maapiirkondades elavatele ja puuetega inimestele, kes saaksid arstiga rääkida näost-näkku ja kodust lahkumata, nõustas NHSi Šotimaa Meditsiini ja Hambaravi liit (MDDUS). MDDUSi hinnangul aitaks videokõne kasutamine vähendada puudutud perearsti visiitide arvu, vahendab The Telegraph.

Juba praegu kasutavad mitmed Suurbritannia arstid patsientidega suhtlemisel e-maile ning mitmetes kliinikutes saab oma külastusaega broneerida interneti kaudu.

«Skype´i konsultatsioon on huvitav arendus, millel võib olla selge eelis nii patsientidele kui ka arstide mugavuse jaoks,» ütles dr Barry Parker. «Mõnele patsiendile võib arsti nägemine mugavas ja turvalises keskkonnas olla meelepärane.»

Skype´i vestluse eelis tavalise telefonikõne ees on see, et arst saab patsienti ja tema tervislikku seisundit silmaga näha ning patsiendi jaoks mõjub arsti nägemine usaldusväärselt. Sellegipoolest ei suuda Skype kõike asendada. Mõnel juhul on tarvis füüsilist läbivaatust, näiteks on tarvis lähedalt uurida naha seisukorda. Skype’i pildikvaliteet ei pruugi selle jaoks olla piisav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles