Valitsus toetab visiidi- ja voodipäevatasude tõstmist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Tänasel valitsuse istungil otsustas valitsus toetada sotsiaalministri ettepanekut tõsta visiiditasu piirmäära 5 euroni ja voodipäevatasu piirmäära 2 euro ja 50 sendini.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur esitas valitsusele ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega muudetakse ravikindlustuse seaduses olevaid visiiditasu ja voodipäevatasu piirmäärasid.

Valitsus otsustas, et uueks visiiditasu piirmääraks kehtestatakse 5 eurot, voodipäevatasu uueks piirmääraks kehtestatakse 2,50 eurot. Praegu kehtivad vastavad piirmäärad on 3,20 eurot ja 1,60 eurot.

Tasude kehtestamine on tervishoiuteenuse osutaja õigus, mitte kohustus. Endiselt on üldarstiabis tervishoiuteenuse osutajal õigus kehtestada visiiditasu ainult koduvisiidi korral. Seega on tagatud, et perearsti ambulatoorne abi on kõigile kindlustatud patsientidele kättesaadav ilma visiiditasuta.

Sotsiaalministeeriumi väitel võimaldab seaduseelnõu tervishoiuteenuse osutajatel vähendada tarbijahinnaindeksi tõusust tingitud negatiivset mõju ja katta ravikindlustuse eelarvest rahastamata kulusid. Eeldatav täiendav tulu tervishoiuteenuse osutajatele on umbes 4,5 miljonit eurot, sealhulgas ambulatoorse visiiditasu arvelt umbes 3,3 miljonit eurot, voodipäevatasu arvelt umbes 1,25 miljonit eurot.

Valitsus esitab eelnõu riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles