Antibiootikumide liigtarvitamine ohustab eurooplaste tervist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakutseliste sissetulek on ebaregulaarne, kuid nad tasuvad oma sissetulekutelt riigile sotsiaalmaksu, ometigi neil puudub ravikindlustuskate.
Vabakutseliste sissetulek on ebaregulaarne, kuid nad tasuvad oma sissetulekutelt riigile sotsiaalmaksu, ometigi neil puudub ravikindlustuskate. Foto: SCANPIX

Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) andmetel on Euroopas suureks ohuks antibiootikumiresistentsus, mida põhjustab nende liig- ja väärtarvitamine.

Viimased ECDC andmed kinnitavad, et kogu Euroopa Liidus on nelja aastaga märkimisväärselt kasvanud resistentsete bakteritega nakatunud patsientide arv ning antibiootikumide vastupanuvõime vähenemisega kaasneb rahvatervisele suur oht. Paljud haigustekitajad on omandanud resistentsuse ehk antibiootikumide toimele mitteallumise.

Antibiootikumide arukas kasutamine võib aidata pidurdada resistentsete bakterite arengut ja säilitada antibiootikumide tõhusust tulevaste põlvkondade ravis.

Täna toimub viiendat korda iga-aastane Euroopa antibiootikumipäev. Päeva eesmärk on anda teavet antibiootikumiresistentsuse kohta ning antibiootikumide arukast kasutamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles