Alkokalkulaator on nüüd kasutatav ka nutitelefonides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkokalkulaator nutitelefonis.
Alkokalkulaator nutitelefonis. Foto: Tervise Arengu Instituut.

Seni vaid veebipõhine alkokalkulaator, mis võimaldab jälgida oma alkoholitarbimist, on nüüd lisaks kasutatav ka kõigis nutitelefonides.

Alkokalkulaatorisse saab sisestada tarvitatud joogid, nende kanguse, mahu ja koguse ning kalkulaator arvutab selle põhjal kokku tarbitud alkoholiühikud ning ka kilokalorid. Samuti annab kalkulaator teada, kui tervistohustava alkoholikogusega on tegu. 

Alkokalkulaatorit saab kasutada nii ühekordse abimehena kui ka päevikuna alkoholitarbimise pikemaajaliseks jälgimiseks, järelduste tegemiseks ning vajadusel tarbimise vähendamiseks.  Selle leiab veebiaadressilt http://alkoinfo.ee/ või otselingina http://kalkulaator.alkoinfo.ee/.

Alkokalkulaator loodi veebilehele alkoinfo.ee 2009. aasta novembris ning seda on kasutanud üle 70 000 inimese.

Täiskasvanud inimese alkoholitarvitamise riskipiirid on meestel neli ja naistel kaks alkoholiühikut päevas. Igasse nädalasse peab jääma vähemalt kolm täielikult alkoholivaba päeva. Üks alkoholiühik on 10 grammi puhast ehk absoluutset alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles