Haigekassa nõukogu kiitis heaks tervishoiutöötajate palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juht Tanel Ross.
Haigekassa juht Tanel Ross. Foto: Peeter Langovits

Haigekassa  nõukogu koosolekul läbis teise lugemise haigekassa 2013. aasta eelarve, millega muuhulgas viidi sisse vajalikud muudatused kokkulepitud arstide palgatõusu tagamiseks.

Haigekassa kuludeks on järgmisel aastal kavandatud 841,3 miljonit eurot. Põhilised prioriteedid järgmise aasta eelarves on tervishoiutöötajate palgatõus, uute tervishoiuteenuste lisamine loetellu ning hooldusravi võimaluste avardamine.

«Vastavalt tervishoiutöötajate ja haiglate liidu vahel sõlmitud eelleppele pikendatakse alates märtsist eriarsti ambulatoorse visiidi kestust ja muudetakse arsti ja õe töökoormust voodipäevade osas. See tähendab seda, et arstidel ja õdedel on võimalik patsiendile pühendada senisest rohkem aega,»  ütles haigekassa nõukogu esimees Hanno Pevkur. «Lisaks tõusevad vastavalt varem sõlmitud kokkuleppele nii arstide, õdede kui hooldustöötajate palgad,» lisas Pevkur.

Esmase ambulatoorse visiidi aega pikendatakse alates 1. märtsist viie minuti võrra ning haiglaravis arsti visiidi aega nelja ja õe aega 17 minuti võrra. Arstide palgatõusuks planeerib haigekassa 2013. aastal 6,1 protsenti, õdedel 9,7 protsenti ja hooldajatel 13,7 protsenti. 2014. aastaks prognoositakse tervishoiutöötajate palgakasvuks võrreldes tänasega 11, 17 ja 22 protsenti.

«Järgmisel aastal suureneb ka hooldusravi eelarve 13 protsendi võrra. Enam pööratakse tähelepanu statsionaarse hooldusravi kättesaadavuse parandamisele, kuid samal ajal peame oluliseks tõsta ka koduõenduse kättesaadavust,» ütles haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross.

Statsionaarse hooldusravi eelarve kasvab järgmisel aastal 14 protsenti ja koduõenduses 9 protsenti.

Nõukogu koguneb haigekassa 2013. aasta eelarvet kinnitama 11. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles