Mürgistusinfoliin on nüüd avatud ööpäev läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgistusteabekeskuse igapäevatöö.
Mürgistusteabekeskuse igapäevatöö. Foto: Priit Simson

Mürgistusteabekeskus pikendas infotelefoni 16662 tööaega ja on avatud pausideta kogu ööpäeva ning kõikidel nädalapäevadel.

Mürgistusteabekeskuse juhi Mare Oderi sõnul on infoliini nelja-aastase tööperioodi vältel helistajate arv pidevalt kasvanud ning infoliini avamine 24/7 on olnud eesmärk juba alates kõneliini avamisest 2008. aastal.

Infoliinile helistavad tavakodanike kõrval ka tervishoiutöötajad erakorralise meditsiini osakondadest, häirekeskusest, kiirabist ja perearstikeskustest.  Enamik kõnedest puudutavad just laste ja noorukite mürgistusjuhtumeid.

Valdavalt on kõned seotud kuni 3-aastaste lastega toimunud õnnetustega (43 protsenti kõikidest kõnedest). Peamisteks pöördumiste põhjusteks on 2012. aastal olnud erinevad kemikaalid (59 protsenti), ravimid (34 protsenti) ja hooajaliselt ka seened, taimed ja marjad ning erinevad loomade- ja taimehaiguste tõrjevahendid. Valdavalt juhtuvad mürgistused inimeste kodudes ja on õnnetusjuhtumid.

Infotelefonile 16662 võib helistada ägedaid mürgistusi puudutavate küsimuste korral, helistamine on anonüümne ning kõnedele kehtivad tavatariifid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles