Tervishoiutöötajate kollektiivleping saab allkirjad kolmapäeval

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liidu juht Urmas Sule
Haiglate liidu juht Urmas Sule Foto: Peeter Langovits

Eesti Haiglate Liit kutsub kolmapäevaks, 19. detsembriks kella 11ks kõiki kollektiivleppe läbirääkimiste osapooli kollektiivlepingut allkirjastama.

Kollektiivlepingu läbirääkimised algasid taas eelmisel nädalal, kui haiglate liidul valmis eellepingule baseeruv tervishoiutöötajate kollektiivleping, siis jätkati paari lepingu punkti osas arutelusid. Küsimuseks oli kuidas formuleerida töökoormustega edasi tegelemine pärast 2013. aastat.

«Oktoobris sõlmitud eellepet on osapooled pisut erinevalt tõlgendanud ning nüüd püüame leida sõnastuse ja täpsuse, mis kõiki kollektiivleppe osapooli rahuldaks. Meie eesmärk on anda nii tervishoiutöötajatele kui ka patsientidele kindlustunne ja 2013. aastast kehtima hakkav lepe veel vanal aastal allkirjastada,» on liidu juhatuse esimees Urmas Sule varasemalt öelnud.

Meditsiinitöötajad streikisid uue kollektiivlepingu nimel 1. oktoobrist 25. oktoobrini. Selle tulemusel said nad lubaduse, et järgmise aasta 1. märtsist tõuseb arstide miinimumtunnipalk 11, õdedel 17,5 ja hooldajatel 23 protsenti. Lisaks on streigi lõpetanud eelleppes kirjas, et ambulatoorses esmases vastuvõtus väheneb töökoormus 20 protsenti ja statsionaaris 16 protsenti. Lepe sõlmitakse kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles