Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Uuring: valmistoit on tervislikum kui telekokkade retseptid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kadri Inselberg
Copy
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: Mitch Haddad/AP

Uuringust selgus, et prominentsete telekokkade retseptid on vähem tervislikud kui toidupoodide valmistoidud.

Teadlased võrdlesid telekokkade Jamie Oliveri, Lorraine Pascale’i, Nigella Lawsoni ja Hugh Fearnley-Whittingstalli toite Asda, Sainsbury’s ja Tesco poodide valmistoitudega, vahendas BBC.

Telekokkade raamatutest pärit retseptides on rohkem kaloreid, rasvu, küllastamata rasvhappeid ja suhkrut, kuid vähem soola.

Teadlased rõhutasid, et ei teinud seda uuringut telekokkade põrmustamiseks, vaid soovisid kontrollida levinud väidet, et kodus tehtud road on tervislikumad kui poest ostetud valmistoidud.

British Medical Journalis avaldatud uuringus võrdlesid nad 100 põhilist nelja telekoka rooga 100 toidupoe valmistoiduga. Neid võrreldi maailma terviseorganisatsiooni juhendi järgi.

Teadlased kutsusid telekokki üles oma retseptide juurde lisama ka informatsiooni toitainete kohta.

Tagasi üles