Uuring: fotodel naeratavad inimesed lahutavad harvem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai naeratus ennustab abieluõnne
Lai naeratus ennustab abieluõnne Foto: Caro / Conradi
USA psühholoogide tehtud uuring näitab, et inimesed, kes noorpõlvefotodel naeratavad, sõlmivad suurema tõenäosusega püsiva abielu.

Indianas asuva DePauw’ ülikooli psühholoogi Matthew Hertensteini juhitud uurimisrühm vaatles 225 mehe ja naise kooliaegseid fotosid ning küsis neilt detailset infot eraelu kohta, kirjutab Healthday.

Lisaks uuriti 65-aastaste ja vanemate inimeste noorpõlvepilte ning küsiti uuritavatelt, kas nad on kunagi püsisuhtes olnud või abielu lahutanud.

Selgus, et kooliaegsetel piltidel kõige laiemalt naeratanute seas oli aastaid hiljem abielu lahutanuid 11 protsenti, samas kui morni näoga kaamerasse vaadanuist oli lahutanud 31 protsenti.

Hertensteini sõnul tõestab psühholoogiaajakirjas Motivation and Emotion ilmunud uuring, kuidas äärmiselt väikesed käitumuslikud erinevused võivad iseloomustada inimeste abielusuhteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles