Lastehaiglas suurenes pühade ajal koormus hüppeliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lastehaigla.
Tallinna Lastehaigla. Foto: Priit Simson / Postimees

Tallinna haiglatest laekunud info  kohaselt suurenes pühade ajal erakorralise meditsiini osakondade koormus eriti märgatavalt Tallinna Lastehaiglas.

Tallinna Lastehaiglas oli viie päevaga 853 erakorralist visiiti, neist 210 kõrva-nina-kurguarstile, sh ka eile, mil perearstidel pidi toimuma tavapärane  vastuvõtt.  Lastehaigla peaarsti Anne-Mall Riikjärve sõnul oli  haigla seoses sellega sunnitud tõstma arstide koormust ning rakendama täiendavalt viit valvearsti. 

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei ole selline koormus – üle 100 erakorralise visiidi päevas - haigla pediaatritele  normaalne. «Lastehaiglasse pöördunute suur arv näitab, et pikkade pühade puhul, seekord viis järjestikust vaba päeva,  tuleks perearstidel leida võimalus  korraldada  kasvõi  paaritunniline vastuvõtt. Ei ole loomulik, et haigla arstide koormus on ebaproportsionaalselt suur ja haiged lapsed peavad tundidepikkuses järjekorras vaevlema,» märkis Martinson.

Traumadest põhjustatud visiitide arv pühade ajal oli 20-30 päevas, mis on võrreldes varasemate aastatega vähenenud.

Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonnas  pöördumiste hüppelist tõusu ei täheldatud, küll aga teatas Lääne-Tallinna Keskhaigla, et tavapärasest enam oli krooniliste haigete pöördumisi, peamiselt südame-vereringe häiretega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles