Antibeebipillid takistavad musklite kasvatamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis, 15. november 2008
Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis, 15. november 2008 Foto: Jelena Rudi
USAs tehtud uuring näitab, et naised, kes soovivad oma lihasmassi märkimisväärselt kasvatada, peaksid hoiduma suukaudsete rasestumisvastaste vahendite kasutamisest.

Nimelt tehti kindlaks, et naistel, kes pille ei võtnud, tekkis kümnenädalase treeningprogrammi jooksul 60 protsendi võrra rohkem lihasmassi kui suguõdedel, kes neid kasutasid, kirjutab Reuters.

Uuringu korraldasid Texase ja Pittsburghi ülikooli teadlased ning selles osales 73 tervet naist vanuses 18-31, kellest pooled kasutasid pille, pooled aga mitte. Kõik uuringus osalejad läbisid kümne nädala jooksul vastupidavuse arendamisele suunatud treeningprogrammi. Lisaks sõid naised ohtralt musklite kasvuks vajalikke valke.

Treeningud toimusid kolm korda nädalas ning kõik osalejad tegid sama arvu samasuguse intensiivsusega harjutusi.

Ometi selgus kümne nädala pärast, et pille mitte kasutavatel naistel oli lihasmass tunduvalt rohkem kasvanud.

Enne ja pärast treeningprogrammi võetud vereproovid näitasid, et pille võtnud naiste veres oli vähem lihaste kasvuks vajalikke hormoone (näiteks testosterooni) ja rohkem seda takistavaid hormoone (näiteks kortisooli).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles