Arst: võimalusel tulge EMO-sse päevasel ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna sissepääs.
TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna sissepääs. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmme sõnul võiks pühade ajal kergema vigastuse korral lükata traumapunkti tuleku päevasele ajale.

Aastavahetus on teatavasti erakorralise meditsiini osakondade jaoks kiire aeg - inimesed vigastavad end kukkudes, rakette lastes ja lähevad alkoholi mõjul kaklema. Nõmm ütles, et praegu on osakonnas purjus inimeste hooaeg.

«Öösel on töötajaid vähem, nad on purjus inimestega kemplemisest väsinud ja ootesaalis on palju lällavaid inimesi, nii et kui vähegi võimalik, võiks kergema vigastuse korral tulla EMO-sse päevasel ajal,» pani Nõmm inimestele südamele.

Kohe tuleb kiirabi kutsuda või haiglasse pöörduda, kui pärast kukkumist kaotab inimene teadvuse, ei mäleta ärgates, mis juhtus või krambitab. Kui jäsemetel on tõsine funktsioonihäire - jalale ei saa toetuda või kätt liigutada, siis peaks samuti kohe erakorralise meditsiini osakonda pöörduma. Veel näitavad kiire arstiabi vajalikkust tugev valu hingamisel või kõhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles