Paljud poisid pesevad hambaid vaid korra päevas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid soovitavad pesta hambaid kaks korda päevas - hommikul ja õhtul.
Arstid soovitavad pesta hambaid kaks korda päevas - hommikul ja õhtul. Foto: SCANPIX

Pea pooled Eesti koolipoistest pesevad hambaid vaid korra päevas, selgus koolilasteseas läbi viidud uuringust.

Üle 60 protsendi õpilastest peseb hambaid üle ühe korra päevas, vaid korra teeb seda kolmandik lastest, selgus Tervise Arengu Instituudi kooliõpilaste tervisekäitumise uuringust. Tüdrukud on märksa usinamad hammaste pesijad –üle ühe korra päevas peseb hambaid 73 protsenti tüdrukutest ja vaid pooled poistest.

Ühel korral päevas peseb hambaid iga neljas tüdruk ja 39 protsenti poistest.

Tüdrukute puhul on näha, et vähemalt ühel korral päevas hambaid pesevate õpilaste hulk suureneb vanemaks saades, seevastu poiste hulgas ei sõltu hammaste pesemine eriti vanusest. 15-aastaste tüdrukute puhul on iga päev vähemalt ühel korral hambaid pesevate õpilaste hulk 99 protsenti.

Riikidevahelises võrdluses on rohkem kui korra päevas hammaste pesemise järgi Eesti 11- ja 13-aastased õpilased 25. kohal ja 15-aastased 20. kohal. Lati, Leedu ja Soome jäävad edetabeli viimasesse neljandikku.

15-aastaste seas on rohkem neid õpilasi, kes pesevad iga päev hambaid (96%), 11- ja 13-aastaste puhul on sama näitaja vastavalt 94 ja 93 protsenti.

Rahvusvahelise uuringu käigus viidi anonüümne ankeetküsitlus läbi Eesti 82 üldhariduskooli viiendates, seitsmendates ja üheksandates klassides ning vastajaid oli 4923.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles