Anestesioloog: tervishoidu ei saa korraldada vaid läbi patsiendi tasku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külvar Mand.
Külvar Mand. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Anestesioloog Külvar Mandi sõnul ei saa korraldada tervishoidu ainult patsientide raha eest ning seda tuleks hakata tegema riigi tasemel.

Külvar Mand rääkis ETV saates «Ringvaade», et 5 euro suurune visiiditasu haiglate erakorralise meditsiini osakondades ei peleta patsiente eemale, küll aga teeb seda kindlasti kuni 40 euro suurune visiiditasu, vahendab ERR Uudised.

Probleem on Mandi hinnangul tekkinud juhitamatusest, mis Eesti tervishoius täna on - kuidas erinevad süsteemid omavahel töötavad.

«Ma arvan, et tervishoidu ei saa korraldada ainult läbi patsiendi tasku ja raha,» ütles ta ja lisas, et olgu visiiditasu 5 või 40 eurot, aga tegelikult tuleb seda ikkagi riigi tasemel korraldama hakata; lahendustena tõi ta välja perearstikeskused ja perearsti nõustamistelefoni.

«Ma arvan, et siin ainult patsienti süüdistada, et nad tulevad abi saama, on rumal ja seda rahaga enda tervise eest võitlemist maha suruda ei ole ka õige,» ütles Mand ja rõhutas, et tegelikult tuleb hakata korraldama ja asjade eest vastutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles