Kui kaua võib kesta köha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnise köha puhul aitab näiteks eukalüptiauru tegemine.
Kinnise köha puhul aitab näiteks eukalüptiauru tegemine. Foto: SCANPIX

Terve nädal köhida tundub nagu terve igavik, kuid ekspertide sõnul peab ootama isegi veel kauem, et köhast päris lahti saada.

Värske uuringu kohaselt kestab köha, mis on tekkinud külmetuse või mõne muu hingamisteede nakkuse tõttu, ligi 18 päeva, vahendab Discovery News.

Uuringust selgus aga ka see, et inimeste ootuste kohaselt kestab köha kuus kuni üheksa päeva.

Kui patsiendid ootavad, et köha peaks nii kiiresti ära kaduma, siis on ka loogiline, et inimesed pöörduvad köhaga arsti juurde varem, kui vaja oleks, ja saavad ebavajalikku ravi.

Pooltele inimestele, kes pöörduvad köhaga arsti juurde, antakse antibiootikume, kuigi suurem osa neist haigustest on tekkinud viirustest, mis ei allugi neile ravimitele.

Niisiis ei pea arstide sõnul köhaga arsti juurde pöörduma lihtsalt sellepärast, et see on kestnud juba nädala või paar. Varem kui paari nädala möödumisel peaks arsti juurde pöörduma siis, kui patsiendil on krooniline kopsuhaigus või muu krooniline haigus, ta hingeldab, köhib verd või roostevärvi vedelikku või lähevad sümptomid lihtsalt järsult halvemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles