Rapla haigla võib lõpetada erakorralised operatsioonid peale tööaega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla haigla operatsiooniosakond.
Rapla haigla operatsiooniosakond. Foto: Priit Simson / Postimees

Kui praegu on Rapla haiglas ööpäevaringne operatsioonivalmidus, siis nüüd on kõne all  sellest loobumine.

«2012. aastal oli erakorralisi operatsioone alla 80, neist 25 toimusid väljaspool tööaega ehk ajavahemikus 16.00-8.00,» ütles Raplamaa Sõnumitele  haigla juhataja Meelis Roosimägi. Ta lisas, et seega 341 ööpäeval aastas ei olnud viieliikmelisel operatsioonimeeskonnal tööd, kuid palka tuli neile sellegipoolest koduvalves olemise eest maksta.

«Küsimus ei ole selles, et haigla ei taha tööd teha. Tööd on lihtsalt vähe ja valmisolekut ei rahasta haigekassa piisavalt,» põhjendas ta.  

Haigekassa maksab Roosimägi sõnul valmisolekutasu vaid nii palju, et sellest piisaks kolme arsti töötasuks, kuid reaalsed valvekulud on 30 protsenti suuremad ning need kulud tuleb katta haigla teiste kulude arvelt, olgu nendeks siis teiste arstide palgad, remont või seadmed.

«Kui me ei saa rahalist katet valmisoleku tagamiseks, oleme dilemma ees, mille arvelt me seda teeme,» ütles ta. Maakonnahaigla juhi sõnul makstakse suurtele valmisolekutasu samuti vähem, aga seal on valveajal rohkem tegevust. Roosimägi lisas, et tegeliku töö maksab haigekassa täies ulatuses kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles