Narkomaanile toob uue süstla meelemürgi müüja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstlavahetuspunkti toodud süstlad.
Süstlavahetuspunkti toodud süstlad. Foto: Ove Maidla/Postimees

Viimasel ajal on ühe levinum varaiant, kus narkomaan ei pruugi ise süstlavahetuspunkti minnagi - talle toob süstla koju kätte narkootikumide müüja.

80 protsenti nendest, kes süstlavahetuspunktides käivad, võtavad süstlaid mitte ainult endale, vaid ka teistele, kirjutab Põhjarannik.

Tervise Arengu Instituudi uuringust selgus et 2003. aastast 2007. aastani suurenes süstlavahetuspunktide klientide arv 7 korda, 2008. aastast täheldatakse vähenemist.

Vahetuspunktide töötajad põhjendavad klientide vähenemist muu hulgas sellega, et viimasel ajal käib süstalde järel sageli vahendaja.

Kui varem ostis narkosõltlane ise diilerilt narkootikume, siis nüüd müüvad diilerid müüvad vaid nendele inimestele, keda usaldavad.

See tähendab, et tema ja sõltlaste vahel toimetab vahendaja, kes kogub kokku pundi ning ostab neile narkootikume. Ta käib ka vahetuspunktis süstalde järel, võttes neid 6-7 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles