Laps oleks residendi eksituse tõttu saanud üledoosi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigused kipuvad väikelastel korduma.
Haigused kipuvad väikelastel korduma. Foto: SCANPIX

Arst-residendi eksituse tõttu oleks väikelaps saanud lubatust üle kolme korra suurema ravimidoosi, kuid ema tähelepanelikkus hoidis tragöödia ära.

Pärast seda, kui 1,3-aastane kõripõletikus pisipõnn oli haiglasse sattunud, ostis pere koju  inhalaatori ning ema palus Pirita-Kose perearstikeskuses tööl olnud arst-residendil kirjutada lapsele välja Ventolini, kirjutab Õhtuleht.

«Tema sõnul oleks tulnud 2,5 milliliitri rohu valmistamiseks panna üle poole (vähemalt 1,25 milliliitrit) Ventolini ja siis natukene füsioloogilist lahust,» rääkis ema Janne, kellele kohe alguses tundus ravimi kogus liiga suur.

Kui ta ravimit ostes küsis apteekrilt, kuidas seda kasutada, siis soovitas apteeker käituda perearsti näpunäidete järgi. Kuuldes aga arsti juhised, vaatas apteeker ema suurte silmadega ja kinnitas, et see pole isegi mõeldav.

Pirita-Kose perearstikeskuse juhataja Iris Tiigi sõnul vastab ema jutt tõele – resident kirjutas lapsele vales annuses ravimit ning kiidab ema tähelepanelikkust.

Tiigi sõnul on ta esimese aasta arst-residendiga rääkinud ja talle on selgeks saanud, et vale annuse määramine oli kahetsusväärne näpuviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles