Mullu kasvas vereloovutajate arv

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veredoonorlus.
Veredoonorlus. Foto: Sille Annuk

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) verekeskuse annetuste arv võrreldes tunamullusega pisut kasvas, kokku tehti 2012. aastal üle 32 500 vereloovutuse.

PERHi külastas eelmisel aastal ligi 20 300 doonorit, mis tähendab, et inimesed käisid sagedamini verd loovutamas. Haigetele ülekandeks valmistati nendest vereloovutustest ligi 50 000 erinevat verekomponenti.

«Regulaarsete doonorite aktiivsuse kasv on väga rõõmustav areng ja näitab, et inimesed väärtustavad heategevust ja leiavad järjest rohkem selleks aega ning tahtmist,» kommenteeris PERHi verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

«Täname ja tunnustame kõiki doonoreid ja julgustame ka tulevikus regulaarselt verekeskust külastama. Vereülekannet vajab elu jooksul iga neljas inimene, seega võime ühel päeval abi vajada ka ise või meie lähedane,» sõnas Kullaste.

Eestis oli mullu kokku ligi 36 000 doonorit, kes tegid pisut vähem kui 60 000 vereloovutust. Seda on umbes tuhande annetuse võrra rohkem kui 2011. aastal.

«Samas on Eestis endiselt vähem doonoreid, kui tarvis, et katta igas olukorras haiglate verevajadus. Seetõttu loodame, et doonorid julgustavad ka enda pereliikmeid ja sõpru verekeskusesse tulema,» ütles Kullaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles