Inglanna kaotas vigase läätse tõttu silma

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontaktläätsed poes. Pilt on illustratiivne.
Kontaktläätsed poes. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav naine väidab, et tema silm eemaldati operatsiooni käigus pärast seda, kui see nakatus kontaktläätsel oleva seenega.

42-aastane Jacqueline Stone kandis kõigest ühe päeva populaarseid ühepäevaseid kontaktläätsi, kuid tundis kohe piinavat valu. Ühepäevased Focus Dailies All-Day Comfort läätsed tellis Stone internetist online-poest, kirjutab The Telegraph.

Stone’i sõnul olid ühepäevased läätsed äärmiselt ebamugavad ja kui ta üritas neid eemaldada, jäi vasaku läätse ülemine serv silma külge kinni. Tema nägemine muutus pärast seda mullu maikuus uduseks ja ta läks kohe arsti juurde. Tohter kirjutas talle silmatilgad.

Ent kaks päeva hiljem oli matemaatika õpetaja valu juba nii suur, et ta pöördus haigla traumapunkti. Talle anti ka seal veel silmatilkasid ja tema olukord aina halvenes. Haiget silma hakkas katma veider vill, mis lõpuks purunes ja tema silma tükkideks rebis.

«Ma karjusin. Minu 15-aastane poeg Charlie kutsus kiirabi ja mulle anti morfiini, kuid see ei suutnud valu ära võtta. Ma olen kaks korda sünnitanud, kuid seda valu ei võrdle mitte millegagi. Ma tundsin, kuidas miski mu silmamuna sööb,» rääkis Stone. 

Addenbrooke’i haiglas diagnoositi tal lõpuks seeninfektsioon nimega fusaarium. 70 silmanärvi olid saanud kahjustada ja pärast 22 operatsiooni tuli tema silm eemaldada. 

Pärast seda veetis ta juba 17 nädalat haiglas. Kanged valuvaigistid, mis talle määrati, ajasid naist oksendama seni, kuni tal tekkis ka sisemine verejooks.

Nüüd pärast paranemist lükkas naine asjale juriidilise käigu ja kavatseb valesid silmatilku määranud haiglad Moorfield, Broomfield ja Acon kohtusse kaevata. Spetsialistide sõnul pole läätsi müünud ettevõttel seeninfektsiooniga mingit pistmist ja seesugust haigust on algusefaasis väga keeruline diagnoosida.

Haiglad vabandasid naise ees, kuid Stone kardab, et infektsioon võib tagasi tulla. «Moorfieldi haiglal on väga kahju proua Stone’i juhtumist kuulda ja pakume naisele oma kaastunnet sel raskel ajal. Võtame kõiki patsientidelt saabunud kaebusi väga tõsiselt ja viime paranduste tegemiseks läbi ka põhjaliku uurimise,» lubas haigla pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles