«Käi jala!» paneb kulleri proovile: jalgsi Tallinnast Pärnusse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Spordiklubi Liikumine

Täna hommikul startis kuller esimese «Käi jala!» tervisekõnni kevadvõistluseks tellitud stardipakiga väga ebatavalisel moel - nimelt suundus ta jala Tallinnast Pärnusse.


Kuller saadeti teele kell 9:30 Tallinna piirilt Laagri Maksimarketi juurest ning Pärnus plaanitakse olla 24 tunniga, teatas «Käi jala!» eestvedaja MTÜ Spordiklubi Liikumine.

Kella 14 ajal oli kuller Tallinnast 42 km kaugusel. Kell 16:00 näitas kuller Kristjani sammulugeja 48 427 sammu ja ta hakkas jõudma Märjamaale. Nii on ta planeeritud graafikus ning Pärnu linna piirile peaks jõudma hommikul 9 ja 10 vahel.

Eksperimendiga tahetakse näidata, et ka sellise distantsi läbimiseks võib julgelt auto parklasse jätta ning astuma hakata.

Kulleril on teel kaasas Ott Kiivikase koostatud toidukott, et raske ettevõtmine konti ei murraks; samuti ka sammulugeja, et pidada täpset arvestust käidud sammude arvu üle.

«Püüame eksperimendiga panna inimesi rohkem mõtlema selle üle, kui tarbetult lühikesi sõite igapäevaelus autoga teeme ja kui vähe tegelikult aktiivselt liigume. Igaüks peaks leidma võimalusi, kuidas päevakavas lühemad liikumised jalgsi ette võtta ning teadvustama, et liikumine, füüsiline aktiivsus ja tervis on tihedalt seotud ning kui me enda eest ei hoolitse tervena olles, siis on ka haigused vananedes kiired tulema,» teatas organisatsioon.

Siiski ei taotleta teate kohaselt kindlasti autodest loobumist.

«Käi jala!» tervisekõnd alustab oma teist hooaega kevadvõistlusega, mis kestab 15. maist kuni 15. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles