Saksamaal tuleb kiirabisse sattunud purjus teismelistel maksta sada eurot

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholijoobes nooruk.
Alkoholijoobes nooruk. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Saksamaal peaksid vanemad purjus haiglaravi vajava nooruki vedamise eest maksma kiirabile 100 eurot, kuna parlamendi terviseeksperdi hinnangul on nad oma järeltulija eest vastutavad.

«Nende noorte, kes joovad end koomasse ja kes viiakse Saksamaa haiglatesse, arvu kiirenev kasvamine ei ole aktsepteeritav,» kommenteeris ettepanekut parlamendi terviseekspert Jens Spahn kohalikule väljaandele Rheinische Post, kirjutab The Local.

Kuna purjus patsientide ravimiseks kulub lisanduvat raha ja tööjõudu, peaksid Spahni hinnangul vanemad maksma tervisekulude katteks tervisekindlustusele kohe 100 eurot trahvi. Seesugune trahv tuletaks Spahni arvates vanematele ka paremini meelde, et nad on oma lapse eest täielikult vastutavad.

100 000 Saksamaa noorest joob end igal aastal haiglasse 325. Põhja-Rein Vestfaalia piirkonnas on aastast 2003 kasvanud alkoholi tõttu haiglaravi vajanud 10–19-aastaste noorte arv 4,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles