Huvijuht: noori ei võõruta alkoholist kampaaniad ja loengud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Noori hoiavad alkoholist eemal pigem huvitegevus ja elulised oskused kui loengud ja kampaaniad, tõdeti täna Tallinnas toimunud arutelul alkoholiennetuse võimalikkusest koolis.

Kooli huvijuht ja ettevõtja Hannes Lents ütles, et noortel tuleb aidata ennast leida ja tundma õppida, et nad saaksid aru, mida nad teha tahavad ja miks, toetades läbi selle seda, et noored teeksid õigeid valikuid, vahendab ERR Uudised.

Psühholoog Kristel Laur rõhutas, et alkoholi ja narkootiliste ainete tarvitamise ennetamisel on vaja tegeleda noorte eluliste oskustega ning lisas, et tegu on palju keerukama teemaga kui lihtsalt see, kas öelda alkoholile ei või jah.

Probleemina nähakse ka seda, et ennetusega hakatakse tegelema liiga hilja ning Lentsi hinnangul näevad noored vaid alkoholi positiivset mõju.

«Ma näen seda seost, et alkohol seostub meile positiivsete emotsioonidega, see seostub sellega, et meil on peol tore olla alkoholiga, see annab meile vabaduse, see aitab meil lõõgastuda ja kõige positiivsega,» kirjeldas ta ja märkis, et negatiivseid tagajärgi eiratakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles