Pea pooled Soome tudengid on ülekaalulised

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soomes on järsult kasvanud ülekaaluliste tudengite arv. Värske uuringu kohaselt  kimbutavad ülekilod 41 protsenti mees- ja 23 protsenti naistudengitest.

Ülekaalu peetakse tudengite seas üheks suuremaks probleemiks ja see on enam levinud ametikooli ja vähem ülikooli õppurite seas, kirjutab Yle. Vanematest ametikooli õppuritest (30- kuni 35-aastased) oli 65 protsenti ülekaalulised.

Kuigi uuringu kohaselt on 41 protsenti meestudengitest ülekaalulised, pidas vaid veidi vähem kui kolmandik seda probleemiks. Samas kui iga kolmas naistudeng pidas end paksuks, kuigi tegelikult on selle probleemiga kimpus vaid iga neljas. Iga viies ülikooli tudeng ja iga neljas ametikooli õppur rääkisid uurijatele, et ei liigu piisavalt.

Positiivse asjaoluna tuli välja, et tudengite seas on vähenenud nii suitsetamine kui alkoholi pruukimine.  Ainult viis protsenti ülikoolis käijatest ja 13 protsenti ametikooli õppuritest suitsetab iga päev. Uue sõltuvusena aga tuli uuringust välja netisõltuvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles