Indoneesias surnud beebile ei leitud üheski haiglas kohta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Panther Media/Scanpix

Indoneesias suri hingamisteede komplikatsioonide kätte ühenädalane beebi Dera. Võib-olla oleks suudetud Dera päästa, kuid kahjuks ei olnud mitte üheski Jakarta linna kümnes vastsündinutele mõeldud intensiivravi üksuses tema jaoks kohta.

Imiku isa Elias Setya Nugroho sõnul sündis Dera Nur Anggraini kõri väärarenguga, mis takistas tal hingamist, kirjutab news.com.au.

«Pöördusime kümne haigla poole, kuid mitte ükski neist ei olnud valmis meie enneaegset beebit vastu võtma – paaril haiglal ei olnud vastavat varustust ning teised olid juba täis,» rääkis Nugroho.

«Viimaks pöördusime ühe privaathaigla poole, kuid meil ei olnud arve tasumiseks piisavalt rahalisi vahendeid. Ainuüksi sissemaks oli juba 15 miljonit ruupiat (ligi 1200 eurot – toim.),» lausus Nugroho, kes töötab tänavamüüjana.

Deral, kes sündis koos kaksikõe Daraga 10. veebruaril, oli Jakarta terviseminister Nafsiah Mboi sõnul üsna väike tõenäosus ellu jääda.

«Dera sündis vaid ühekilosena, tavaliselt kaaluvad vastsündinud aga umbes kolm kilogrammi,» rääkis Mboi.

Samas tunnistas Mboi, et Jakartas on ainult kümme vastsündinutele mõeldud intensiivravi üksust ja need kõik olid juba täis. «Linnal napib ka raha õige varustuse soetamiseks vastsündinute komplikatsioonide raviks,» tõdes ta.

Nugroho teine tütar Dara sündis 1,4 kilogrammisena ning võitleb hetkel tavahaiglas oma elu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles