Kuus lihtsat viisi, kuidas haigusest ette jõuda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspertide sõnul võiks massaažis käia vähemalt kord kuus.
Ekspertide sõnul võiks massaažis käia vähemalt kord kuus. Foto: Panther Media/Scanpix

Väljaanne Huffingtonpost toob välja kuus moodust, kuidas elada külmahooaeg üle ilma ühegi aevastuseta. Kui soovid olla üks nendest inimestest, kes kunagi haigeks ei jää, siis järgi neid lihtsaid võtteid.

1. Massaaž

Paljud uuringud näitavad, et massaaž maandab stressi ja ärevust ning tõstab toonust. Stressi maandamise tagajärjel tugevneb immuunsussüsteem, mis takistab mitmete haigustekitajate arenemist. Massaaž soodustab ka vereringet kogu kehas ning vähendab survet arteritele ja veenidele, millest tulenevalt ei teki nii kergesti erinevaid haigusseisundeid ja südameprobleeme. Ekspertide sõnul võiks massaažis käia vähemalt kord kuus.

2. Külm dušš

Külm dušš aitab väsimuse, stressi, vereringehäirete ja madala vererõhu vastu, aga ka peavalude ja migreeni korral. Esialgu tasub proovida külma duši võtmist vähese aja kaupa. Suvel umbes kümme minutit ning talvel üks minut pärast kuuma dušši. Kindlasti konsulteeri enne külma duši võtmist arstiga, sest südame-veresoonkonna probleemide puhul ei ole järsud temperatuurimuutused tervisele head.

3. Ingver

Juba aastasadu on ingverijuur leevendanud seedevaevusi, nagu iiveldust, kõrvetisi, kõhupuhitust ja kõhulahtisust. Teadlased on ammu tõestanud, et pidev ingverijuure tee joomine hävitab gripiviirused ning stimuleerib organismi immuunsüsteemi. Värskes ingverijuures leidub hulk bioaktiivseid aineid, mineraalaineid ja vitamiine. Värsket ingverijuurt võib kasutada nii tees kui ka niisama söömiseks. Ingver on maitsev ka kuivatatud, küpsetatud ja pulbri kujul.

4. Kätepesu

Kätepesu on kõige olulisem tegevus gripi ennetamisel. Pese käsi tavalise seebi ja sooja veega vähemalt 20 sekundit, misjärel kaovad kätelt väikesed mikroobid ja mustus. Samuti kontrolli üle, et küünealused oleksid puhtad.  

5. C-vitamiin ja tsink

C-vitamiini ja tsinki kasutatakse külmetushaigusnähtude kiireks leevendamiseks ja kaotamiseks. Mõlemad on tugevad immuunsüsteemi alalhoidjad. Sageli on üheks tsingivaeguse tunnuseks tihedad külmetushaigused. Tsink aitab kehal võidelda ka stressi vastu.

6. Küüslauk

Küüslauk on tuntud kui immuunsüsteemi tugevdav looduslik vahend. Antioksüdantide poolest rikas küüslauk aitab võidelda põletikuliste haiguste vastu, kaitseb südant ja veresoonkonda. Päevas võiks süüa 1-2 küüslauguküünt. Kui sa muretsed halva hingeõhu pärast, siis võid kasutada küüslauguekstrakti, mis on heaks lõhnavabaks alternatiiviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles