Tugikeskus: ka netihasartmängud tekitavad sõltuvust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Hasartmängusõltuvuse Nõustamiskeskus (HNK) hoiatab hasartmängimise eest veebikeskkondades, kuna ka need võivad põhjustada mängusõltuvuse.

Viimasel ajal on jõuliselt peale tungimas reklaamid, mis kutsuvad hasartmänge mängima virtuaalses keskkonnas, teatab hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskus.

Nn kaughasartmängude ülemäärane mängimine toob kaasa riskid mängusõtluvuse väljakujunemiseks sarnaselt hasartmängude mängimisele kasiinos.

Keskuse kinnitusel võivad majanduslanguse tingimustes  töö kaotanud inimesed luua endale illusoorseid lootusi raha teenimise võimalusest mängukeskkonnas.

Eriti haavatavad on aga noored ja lapsed, sest isiku ja tema vanuse tuvastamine on tihtipeale vaid formaalne protseduur kasutaja registreerimisel.

Ka ülemaailmselt on hakatud aina enam tähelepanu pöörama just kaughasartmängimise riskidele, sest paljuski on virtuaalsed mängud võrreldes kasiinos mängimisega oma varjatud iseloomu tõttu enam ja kiiremini sõltuvust tekitavad.

Lisaks võib ühiskonnas tekkida moonutatud ning ekslik arvamus hasartmängimise ja mängusõltuvusega seotud probleemide vähenemisest ning sekkumise vajadust võidakse alahinnata.

Hasartmängimise probleemiga saab pöörduda nõustamiskeskuse psühholoogide vastuvõtule nii eesti kui vene keeles Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ja Kohtla-Järvel. Vastuvõtule registreerimiseks helistada MÄNGURILIINI numbrile 15410.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles